Apa-apa saje lah

Puasa sudah.. raya pun sudah.. badan dah start memberat.. diet bulan puasa memang payah nak tahan lama.. kecuali sambung balik puasa even dah lepas daripada bulan puasa. Comei duk menghitung majlis raya laa plak atau omputehnye cakap “open house”.. heheheh.. rezeki lepas raya.. macam2 juadah ada.. ada versi tradisional mcm sate, nasi impit, lemang, ketupat, rendang, nasi minyak, nasi dagang, lontong, soto dsb.. versi moden lak macam spagetti, char kuey tiaw, mee basah, ice blended, roti john dsb..

Satu event yang tempat kerja comei slalu buat lepas kite semua sambut Hari Raya Aidilfitri adalah majlis raya.. macam2 tema diorang create.. tapi yang penting kat sini bukan tema yang comei nak emphasizekan.. tapi tang majlis makan tu.. perghhhh.. memang absolute mewah lah.. style macam comei pi paso minggu / pasar malam tapi boleh amik ikut sedap hati je apa yang ada kat paso tu.. free of charge.. makan lah sampai buncit pon.. makanan tak pernah tak cukup, malah melimpah ruah.. kawasan jamuan pun sangat luas…. macam saiz dua kali padang bola gitu.. so.. kalo perut dah kenyang bagai.. gi jenjalan kasi perut released tensen.. and then sambung makan balik.. theeheheee..

Setahun skali bermewah2 macam tu.. bukan stakat staff je yang merasa kenyang dan happy, crowd dari luar yang datang pun tersenyum gumbira :D.. masa ni comei sangat happy sbb bekerja dengan majikan comei hahahahahaha… no negative feeling yer.. really enjoy the event 😀

Ada skali tu comei nampak makcik2 hangkut buah-buahan dalam baju ( hujung baju tu makcik tu lipat jadik cam bakul gituuu ).. selamba badakkk je makcik tu wat lintas lansung dari gerai buah.. kutip2 duku ngan rambutan.. pastu masuk kat dalam baju hahahaha.. nak kate ape.. takkan nak marah kot.. bebudak boleh laa pi tegur.. ni pangkat nenek nihhhh huhuhu..

alamak.. perut berangin la plak.. pas minum ayak neskefe segelas.. rasa cam ada belon dah dalam perut.. auuu.. torture2… cau cin cauu duluuu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s