Sweet Journey....

Matta Fair_ September 2012

Awal bulan September lepas, comey ngan ofismate comey pegi usha2 exhibition Matta Fair dekat bandaraya Key El tu.. ada lah yang di rikky2.. tapi bukan untuk personal use la.. carik maklumat sikit2 pasal industri pelancongan antara domestik dan internatioal.. Jakun laa jugak.. ingatkan masuk free je.. kene bayo jugak laa empat hengget. Lepas bersesak2 dapat laa kitorang carik tempat parking.. hamik ngko.. apek cina tu charge satu kenderaan 8 hengget sebuah/hour.. biasa2 4 hengget je.. terus naik skali ganda lagi.. jauh laa jugak comey kene menapak nak pi kat PWTC tu.. tapi disebabkan tugasan pejabat yang hakiki.. maka diharungi jugak dan menyesal tak habes sebab pakai kasut thumet thenggi… aaaaaaa… longgar buku lali kakiku.. 😥

 

 

Tengok lah lautan manusia yang ada datang kat expo nih.. fuh! rupa2nya orang Malaysia ni sangat suka pegi melancong tau.. serba mak nenek pakej ada.. yang datang pun macam2 saiz, bangsa, ghupa dan bauuuu pun ada huhuhuh. Nak tengok kiri kanan pun dah naik pening sebab manusia tersangatlah ramai.. bersilang sauk skali..  gambar kat bawah ni comey dah tersadai tepi dinding.. tak sanggup nak tawaf dah.. kene plak comey pegi kat Matta fair nih on the last day masa event ni berlansung.. so semua yang menawarkan pakej tu ada yang jenis harga runtuh laa.. harga tersembam pun ada hahahaha.. semua pakai strategi nak jual promosi masing2.. harga runtuh gedebuk gedebak tu harus beli dan2 tu jugak.. pastu simpan laa tiket ke pakej ke hape ke selama waktu yang diorang limitkan.. ada untuk dan ada lah ruginya.. yang untung boleh save banyak daripada harga normal.. yang ruginya.. masa ni kebanyakkan orang tak sempat nak pikir secara rasional dah.. perasan takut rugi dan nak untung lebih membuatkan orang main saukkk je.. pastu tak terpegi sebab tarikh tak schedule elok2.. kan dah rugi kot 😀
image

image

Selain gelang yang tak chantek lansung tu.. kitorang dapat beg kain ni haa.. besar laa jugak.. boleh bagi mak wat pi pasar isi sayur!