Bandung

Bandung- Day 1

Okeh.. comey punye flight adalah pukul 4.45 pm.. so sbb LCCT nih sangat laa ramai pengguna dan bakal terbang, so pukul 2 comey dah terpacak dekat sane.. makan dulu kenyang2 sebelum check in.. kat luar tu banyak je kedai2 makan.. cuma harga nye lah standart international.. takdelah nasik lemak 5 hengget ke bawah nooo.. by set gedebuk gedebak 15 hengget laa sorang kalo lunch..

Okeh..

2.30 check in kat dalam.. sebab semua barang hand carry so.. takdelah beratur panjang nak taruk luggage..

4.15 panggilan masuk ke pesawat..

4.45 flight take off

6.45 sampai kat bandung… ( waktu sane 5.45 )

Kami ikut je orang jalan sampai ke pintu luar.. pastu jumpe pakcik yang jaga teksi.. kasi alamat hotel.. pakcik tu belek2 pastu tulis note kat resit.. 60,ooo untuk perjalanan ke Cipaku Garden Hotel, Jalan Setiabudi.

Pukul 6 dah gelap sangat dah kat bandung.. malam gelap gelita.. kecuali jalan2 die sangat sibuk dan pekat dengan transport.

Teksi celah ciluk jalan yang jem.. and kami sampai laa kat sane dalam 7.30 mlm..

Sebab takde duit kecik.. bayar teksi tu duit 100,000.. pakcik tu kasi balik duit comey 30,000.. comey tanye kenapa.. pastu die cakap parking.. cehh takkan parking depan loby hotel kene 10,000 kot.. jahat betul pakcik tu.. korang lenkali cari duit secukupnye.. teksi indon banyak cekik darah orang malaysia nih.. pastu bebel plak sebab takde kasi tip.. pakcik oiiii.. aku takde duit kecik nih.. baru sampai kot.. mane sempat tukar duit kecik2 lagi.. takkan nak bagi ngko tip 50,000 kot.. kaya benooo laa aku nih.. hangin kejap satu badan.. dah laa penat.. baru sampai.. baddd experience..

Okeh.. lepas register.. photostate passport and amik kunci.. hotelier tu hantarkan la kitorang pi bilik.. sedikit jauh dari lobby tapi OK la.. cuaca nyamannn gitu.. kawasan bukit dan old school rupenye..  villa sebijik2 skali dengan tempat parking..

Lapar gile.. belek2 room service kami pun order laa nasi goreng vegetarian, sup buntut satu set, nasi goreng maharani dan hot chocolate.. skali dengan tax dan tip.. comey bayar rp220,000.

Boleh laa try stay overnight dekat cipaku nih.. sejuk cam cameron highland nihh 😀

Floor plan cipaku garden..
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s