Bandung

Bandung- Day 2

First morning di Bandung a.k.a Cipaku Garden Hotel. Masa di bandung akan lewat satu jam daripada masa di Malaysia.. So, masa ni subuh masuk pukul 4.00 am.. comey bangun kul 4.30.. siap gedebuk gedebak pukul 5.30 dah terang benderang.. Kul 6 dah boleh breakfast.. gila kentang hahahaha.. awal beno nak pi breakfast nye.. tp dah mata takleh nak pejam.. teruja nak tengok taman2 tu jugak.. nama pun hotel dalam garden… of coz laaa nak pi melilau tengok dedaun nan-hijau tuuu.. hehehehe

Lepas puas jalan2.. dan sebab dah janji dengan Darso ( supir handsomeku hahahahah) nak gerak kul 8 tawaf bandung.. kitorang pun lepak laa kat lobby.. kill time..

First destination adalah Pasar Baru.. hahahaha.. bukan outlet  yang dituju on the first things.. memang dah plan awal2.. takut habis duit kat outlet.. payah plak nak swap2 kat pasar baru tu..

Habis 7 tingkat kami jajah.. memang satu hari teruss laa duk situ.. lunch pun kat pasar tu je..

Summary nye :

1. Tingkat 1, B1-B2 adalah untuk kain pasang, kain telekung dan kain batik.. kat sini korang kene hati2 kalo nak berbelanja.. sipenjual kat sini diorang tau nilai matawang kita.. jadi of coz laa nak untung belipat kali ganda.. so kalo nak beli kain ke telekung ke.. kasi tawar sparuh dulu.. pastu baru up sket2.. kalo tak nak kasi.. cabut je.. banyak lagi yg menjualnye… spesen plak tu..

2. Tingkat 2 untuk kain2 ela.. sini banyak gedung2 kain pasang lah.. cotton sangat laa banyak.. murah juaaaa

3. Tingkat 3,4,5 untuk baju, seluar jeans, blouse, jaket, aksesori, selendang… kasut pun ada..

5. Tingkat 6-7 Banyak handbag kat sini.. dari 50,000 ke atas.. restoren tingkat 7.. ( nak makan macam nak perang.. siap main tarik2 customer tuuu )

Pasar tutup lebih kurang pukul 5.. so dah tak larat.. kami gerak turun.. masa ni jalan2 dah jem teruk.. tapi sebab masa still lagi ada.. singgah laa kat FO jalan dago.. dah on the way to jalan setiabudi tempat kami tinggal.. Singgah di Gossip dan Jetset.. sempat laa sambar blouse 2 helai.. murah2 jah.. hehheh…

Sebelum balik hotel.. singgah kedai bakso yang glemer kat situ.. Pak supir yang bawakan.. minum air jus sirsak yang sangat pure juice.. best betol.. bakso plak ada macam2 jenis.. comey amik yang special.. bakso urat (macam kateh ) campur dengan tulang rusuk.. best jugak.. 🙂

Balik hotel dalam keadaan yang super letih.. tak larat nak jalan dah.. tapi happy..

Suasana pagi yang nyaman dari jendela hotel.. setiap bilik hotel akan ada ruang parking yang sangat selesa.. memang takkan congested lah..

Bersih betul kawasan hotel nih…

Rasa nak guling-guling aja kat rumput nih..

To be continueee….

Advertisements