Bandung

Bandung- day 4

Penat seharian berjalan semakin terasa.. poket pun dah makin kempis.. comei ada lagi misi2 yang belum selesai.. seperti mencari barangan kiriman kengkawan, sanak saudara dan diri sendiri.. owhh.. outlet tersangatlah banyak… tapi banyak baju  bajan yang entah hape2.. sorry lah.. memang tak berapa nak masuk laa fesyen2 bandung nih.. ada yang labuh dan lengan panjang.. tapi jarang yang amat sehhh.. sama level dengan lutsinar dah.. kalo ada yang tak jarang dan labuh.. sendat wat plak.. boleh membalut bijik nangka.. nak2 lagi comey yang gembam nih ( gebu + tembam wakakakakaka ).. adoyaaa..

Pak wawan dah janji nak kuor awal sket.. sbb dah boring duk kat hotel lama2.. so.. pas breakfast je terus kuor.. first skali tempat yang dituju adalah repeat pasar baru heheheh.. masa ni dah expert sket dengan floor dan item yang nak dicari.. so stick to the 2 hours only, kami dah janji masing2 akan jumpe pak wawan kat parking lot tingkat 7. Mulalah operasi mencari kain batik ngan kain sutera indonesia.. cuma takde pilih banyak2 sangat dah.. tengok apa yang nak dibeli aja.. Kerepek jangan dilupa.. kerepek pisang cheese dengan tempe goreng garing memang terbaik.. tak rugi beli.. 3 paket yang kecik sket 20,000 rupiah.. kalo yang besar tu 14,000 rupiah satu paket.. beli yang kecik2 senang.. nak bagi2 kat orang pun takde lah besar sangat.. toksah risau takut hancur ke ape masa nak bawak balik.. jangan la taruk kerepek2 tu kat bahagian luggage, hand carry.. beg kain ramai yang bebudak sane jual.. 10,000 satu.. cantik dan sangat branded hahahaha.. LV lagi.. kkalo gile.. habis segala bende nak dibrandedkan.. agak2 ler kot beg kain yang rege 3 hengget pun nak cop LV jugak ke..kehkehkeh..

Pas gi pasar baru, kami berenti di Rumah Tas.. dalam 10 minit dari pasar baru tu kalau tak jem.. banyak gak lah beg2 yang cantik2 dan branded gred AAA.. harga barangan pun sedikit mahal tapi puas hati lah.. barang cantik dan takde kat store lain.. Beli handbag coach mak sedara dan kazen, pastu kitorang pi lunch kat restoran nasi padang.. menu utama.. nasi putih satu mangkuk dan berbelas lauk beratur atas meja.. jus seperti biasa, alpukat dan sirsak ( avocado dan soursop).. believe me.. korang amik laa juice tu.. umpama diorang blend tanpa campur ngan water tau.. series pure gile! (sakit perut comey paksa telan even dah kenyang sebab sayang punye pasal).. segelas dalam 16,000 rupiah.. charge lauk bergantung pada harga ketul or berapa mangkuk yang habis.. even sambal pun dikire by plate.

Dah kenyang.. kuor dari restoren.. beli jajan2 yang dijual kat tepi2 tu.. ngunyah2 lagi.. kami pi perabih mana2 cash yang ada kat outlet2 yang tak singgah lagi.. semua nya ada kat jalan riau tu.. dekat2 lak.. tapi yang tensennye.. sangattttttttt jem!.. warga jakarta dan malaysia bertembung sebab pakej cuti yang berkapit ( paham2 sendirilah).. nak cari tempat parking tersangatlah seksa.. dah dapat parking tak leh nak keluar plak.. kene block kete dari luar.. cuaca pun dah makin remang2.. campur hujan yang makin lama makin lebat..

Kami pun sms pak wawan.. suh pickup kami kat outlet.. (sebab hujan dah makin lebat).. outlet kami yang terakhir adalah store kasut donatello.. ingatkan ada brand yang macam2 kat situ.. tapi rupa2nye semua adalah jenama donatello.. kami tak dek beli pun.. sbb terasa takde yg special and boleh beat kasut kulit kat cibaduyut tu hehehehe ( sini harga adalah fix dan sebarang tawar menawar tidak akan dilayan hahahaha..

Dah penat.. perut pun still lagi kenyang.. kami pun  balik lah ke hotel… start to kemas2 barang sbb flight kami adalah pepagi buta esok.. hemmm… malas nye nak kemas..

Tapi still kene kemas.. huhuhuh.. chiawww

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s