Bebelan

Condotti Hard Shell.. free gift

Yeahhhh.. my condotti akhirnya sampaiii… bukan beli tapi courtesy daripada Citybank berhad.. Comey ada apply card citibank nih masa jalan2 kat bandar.. kebetulan diorang ada bukak booth.. terjebak jugak lah hasil rayuan akak2 dan abam2 yang ensom2 suh apply kad nih.. diorang punye lahhh pujuk baik punye.. macam2 diorang ayat kan comey.. antaranya :

1. Mengayat :   U takyah bayar apa2 pun.. just isi form and then akan dapat beg ini.. dah dapat beg nanti.. u kerat je lah kad tuu

Realitinya.. : kene pakai jugak kad tu at least 5 kali or dapat penggunaan dalam 60 hari.. means.. nak tak nak kene swipe jugak kad tu and kene activatekan.. once dah activate.. otomatik dalam first bill akan kene charge goverment tax RM50..

2. Mengayat: U tak payah buat apa2 pun.. just bagi IC and everything will settle

Realitinya.. : memang laa memudahkan kerja kite.. tapi actualy ada term2 tertentu kat borang tu yang bagi option kat kite.. seperti option either nak kad visa or mastercard or both.. since comey serah bulat2 kat diorang.. tak pasal2 dapat 2 kad yang mana akan dapat dua bil.. dan setiap bill akan kene charge goverment tax.. huhuhu.. kannnnnnnn

3. Mengayat : U pakai ke tak pakai takkan ada charge apa2..

Realitinya.. : mengarut laaa.. first bill tu comey ignore je bill yang kene goverment tax tu.. another month.. hamik ngko.. angka daripada RM50 dah beranak pinak dan dengan bangganya kene late payment charge.. perghh.. time ni memang hangat laa..

Di pendekkan cerita.. comey potong satu kad, and pakai kad yang shell mastercard.. dah dapat beg ni.. comey nak potong  semua kad citibank ni.. comey adalah pengguna kad bank islammmmmm je 😀

 

image

image

image

image

image

image
Kemas kat dalam.. ada zip dekat semua compartment.. dan beg ini sangatlah ringan…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s