Apa-apa saje lah · Bandung · Sweet Journey....

Bandung- Day 5

Flight balik comey and friends adalah pukul 8.30 pagi.. since kami semua takut kat airport yang kecik kiut tu might sesak.. so, kami pun pergi laa awal pagi.. pukul 5 dah terpacak kat sane.. tapi orang pun dah ramai actually.. so takde lah macam kartun je perasaan ngan beg dan troli bagai 2-3 ketul kat airport tu … actually dah penuh ngan makhluk dari macam-macam negara nak balik ke macam-macam negara..

Sebab airport departure gate tu kecik sangat.. lepas unloaded barang-barang kuor dari bonet kereta innova tu.. heret sket je dah boleh letak atas conveyor untuk kastam check terus.. tak sempat nak letak atas troli pun.. seriessss dekat ngan tangga dan pintu masuk… lepas humban segala macam beg dan kastam dah screening.. kire lepaslah daripada jadik mangsa audit diorang.. barulah comey carik trolli dan letak barang-barang kat atas tu untuk memudahkan comey sorong beg tu kehulu-kehilir…

Kaunter AA ada 3 kalo tak silap comey.. dan yang flight to KL masa tu show open counter je.. so.. kalo korang tak sure counter dah bukak ke belum.. tanye je lah akak-akak atau abang-abang yang duk kat kaunter tu.. diorang blh bagitau exactly hours kaunter bukak.. so.. melilaulah dulu kami anak beranak kat dalam airport tu perabihkan duit rupiah yang ada beli jajan bagai.. boleh laaa buat ngunyah2..

Ehh.. sebelum perabih duit… pi bayo kastam fee kat kaunter.. takyah cari2.. memang depan mata… (sekali lagi comey tekankan disini.. airport tu memang kecik..tak jauh mata memandang punnnnnn ).. sediakan duit cukup-cukup.. senang kereja… RP75000 sorang.. kite bayar and pakcik tu akan chop kat tiket flight kite…

Boleh laa jugak nak timbang-timbang beg kalo nak adjust weight beg incase luggage tu perasaan macam akan exceed weight yang kite ambil.. boleh tarik2 barang letak kat onboard (hand carry ).

Kaunter bukak–> beratur–> sedia passport dan airticket–> check in barang–> beratur kat line boarding gate/ kastam–> chop passport–> naik kat tingkat atas–> lepak laa kat situ sampai lah plane kite sampai dan depart…

Tak pening kepala.. dan diorang pun takde  laa fussy mana pun.. ( diorang itu merujuk kepada encik kastam yer)..

sekian…

#Bandungtempatperabihduit…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s