Bali · Sweet Journey....

Trip to Bali- Day 3

Malasnya nak bangun dari katil nih.. segala sengal urat dan tulang yang terkehel sane sini dari Tree Top Adventure tu mula terasa menyengat.. lenguh kaki ngan peha, lengan calar balar.. lebam sane sini.. perghh.. first time pi oversea balik macam kene dera hahahaha..

Last day ada menghirup udara segar pantai Bali. Kami packing barang-barang, sumbat apa yang patut dan cek satu bilik hotel before check out.. sebab makan kepala ikan sangat, jadi RAM sedikit slow.. nak elakkan lupa apa-apa, tripple check je laa keliling bilik tu.. Yang paling penting, passport dan tiket balik!.. Jangan jadik warga asing tak bertauliah plak kat negara orang..

20130117_084503

Breakfast takde apa yang menarik pun. Menu sama je.. takde apa-apa yang istimewa pun. SKIP

Okeh, part best. Dendang bawak kami semua pi tempat souvenir yang already fix price. So takde lah korang kene takik kat penjual2 kat tepi2 jalan tu. Ada laa jugak yang beli kat tepi2 jalan tu.. tapi bersedialah kene tarah dengan harga yang sangat USD dan AUD. Nama tempat nih KRISHNA. Yer… nama kedai adalah nama dewa hindu.. Besarrrr gitu.. Store die ala2 macam mydin wholesale tu.. Jual macam-macam dari keychain sampailah serbuk kopi.

Kalo korang malas nak tawar menawar dan elakkan dari kene ketuk, haa tempat nih the best nak beli ole2 yang ada cop bali.
Kalo korang malas nak tawar menawar dan elakkan dari kene ketuk, haa tempat nih the best nak beli ole2 yang ada cop bali.
hoooo.. sayur dalam mangkuk kecik tu comey dokleh pegi lansung.. rasa manis campur masam2..
hoooo.. sayur dalam mangkuk kecik tu comey dokleh pegi lansung.. rasa manis campur masam2..
lunch kat makanan sunda di Bali.. dekat dengan airport dah.. ikan garume goreng die memang terbaik lah.. ngan garing sampai ke tulang.. makan sampai tinggal bakul tu je.. hehehe
lunch kat makanan sunda di Bali.. dekat dengan airport dah.. ikan garume goreng die memang terbaik lah.. ngan garing sampai ke tulang.. makan sampai tinggal bakul tu je.. hehehe
meal on flight.. meggi dan chatime.. best... slurppp
meal on flight.. meggi dan chatime.. best… slurppp
Alhamdulillah.. selamat pergi dan balik...
Alhamdulillah.. selamat pergi dan balik…

Itu je lah nukilannya.. banyak lagi yang nak tulis.. tapi rupe2nye.. baru daku perasan.. daku pemalas nak taip hahahahaha..

Bali.. see you again!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s