Makan-Makan

Seafood @ Cherating

 

 

 

 

 

Comey ada sorang kawan.. kawan comey nih dah nazar, kalau die ada rezeki lebih..die nak blanjer comey ngan osmet comey makan mewah sket.. hehehe.. dah cite2 beliau merangkap impian kami pun tercapai juaaaaa…

Kami melilau carik restoren kat area pantai cherating.. memang habis hujunggg la kedai die.. dan kat dalam kedai nih ramai plak mat2 saleh ngan foreigner duk makan penuh2 meja.. tak tau ler sebab apa… comey set dalam kepala.. kalo mat saleh nih tak berkire pasal harga sangat sebab berapa sen laa sangat harga makanan kite berbanding kat tempat die.. jadi.. nih mesti sebab die masak gempak.. kehkehkeh…

Duk kat meja bulat.. belek2 menu.. dan kami order udang, lala, sotong, sup dan sayur… air lak order watermelon juice.. bebetul die blend watermelon tak campur gula even satu sudu.. piorrrr…

image
Lala goreng halia.. nampak je banyak gabak.. tapi besar tang kulit je.. isi.. secotet!

image
Yang ni best.. marveles.. sotong goreng halia… memang menjadik laa lebih-lebih lagi kalo sotong tu super fresh.. lembut dan manis cair di mulut..
image
Yang ni memang pengerusi majlis meja makan laa.. bukan level lobster.. tapi saiz udang harimau nih dah menghala ke size sepupu lobster dah.. udang harimau goreng with telur masin.. crunchy gileeee

Ada lagi hidngan lain.. tapi sebab perut dah bergendang dondang.. lupa nak snap yang lelain… makan timeeeeeee…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s