Bebelan

Cepuemas : Selamat Pengantin Baru…

wedding

Homaigautttttt…. Musim ini datang kembali… Ā šŸ˜„

Telinga bakal diperangi dengan ayat dan soalan sepertimana berikut :

“aduhaiiii kak ngah.. bile lagi nak rase nasii minyak awak nie.. dah lameee mak uda tunggu tauu”

ps: ler.. toksah susah2 ati tunggu nasik minyak saya tu.. skang jugak saya boleh tulun belikan.. nak lauk apa, ayam? kambing? itik gulai..?Ā semua adooo.. pfft

“tunggu sape lagi kak ngah oii.. memilih sangat ni..”

ps: iye.. bederet telentang tegolek depan saye tunggu masa nak pilih2 je ni.. pfft lagi

“sayangnyee tak kawen2 lagi.. anak2 aunty semua dah kene pinang awal2.. takde sorang pun yang kawen lambat”

ps: iye laa.. dah tegedix geliang geliut macam cacing kerawit baru kene raba.. mana boleh tak kawen cepat2.. merenyam dah tu.. pfft lagiĀ skali

huh.. banyak lagi soklan cepu emas yang diorang gatal mulut tanya.. bukan nye tak tau jawapan.. tapi saje je.. menyakitkan hati.. dah kalau caring maring sangat.. haa, pi tolong introducekan calon2 untuk anak2 dara yang tak kawen2 lagi tu..

Tapi takkan nyee.. sebab… mane boleh.. nanti kene challenge anak sendiri plak.. takbley2…**geleng2 kepala**

Untuk weekend ni je ( Cuti umum hari Keputeraan YDPA) comey dapat almost 10 keping jemputan… jiran kiri kanan masing2 pakat sambut hari yang sama.. adoiiii.. maaf lah deh.. family punye wedding pun ada jugak tarikh tu.. terpaksa kirim hadiah je lahh.. kalo buat bodo je kang.. sepanjang hidup plak jadi sebutan..

“jiran cap ayam… aku kawen pun tak datang.. dah ler tu.. hadiah pun tak bagi.. kedek!”Ā 

Kompem akan dapat umpatan selebet sepertimana yang tertera di atas.. ** ayat skema persuratan mueeheeehee**

Kawan2 opis pun sama gak… gemaan perkahwinan serentak.. ** ada yang comey kirim salam tahniah je… hehehe..**

Sambung balik cerita yang atas:

Dah laa telinga dan mental bakal kena dera ngan soklan cepumas..

Poket pun Insyaallah akan kempis jua.. ye laa.. hadiah kawen bukannya murah2.. kalo murah.. bakal kene umpat lagi..

ps: adoooi.. anda-anda semua.. silalah bersyukur even orang bagi kotak mancis pun.. tu kan tanda ingatan..

Kepada yang bakal jadi suami atau isteri someone.. Tahniah dan Selamat Pengantin Baru..

Semoga anda-anda semua bahagia hingga akhir hayat dan cepat-cepat bagi kat parent cucu.. untuk elakkan dapat soalan cepu emas level 2.. heheheh

Peace Ya!