Bebelan

Masa oh masaaa…

Pernah tengok tak filem cina tajuk ” Running out of time”.. lakonan Andy Lau.. mesti punye lah.. (lain laah kalo korang dilahirkan dalam generasi twitter ngan instagram.. ).. Comey bukan nak komen pasal movie atau level lakonan diorang pitching lari ke idok.. tapi berkenaan dengan masa.

Kalau bercakap pasal masa.. takde sape yang claim die sentiasa lebih masa.. tk penah lagi laa dlm hidup comey tejumpa org yg keluh kesah dalam hidup die sebab tak tau nak buat apa dalam hidup hari2 sebab masa lebih..

Nak-nak kalau yang ada komitment lain.. lagilah banyak bende nak didividekan..

Sapa kate single banyak masa .. free and easy all the time.. bagi comey orang yang sentiasa tak tau macammana nak habis kan masa adalah seseorang yang pemalas sebenarnya…

Contohnya time weekend.. tak payah nk tunggu musim spring nak buat spring cleaning ( mengigauu ke..? mimpi ler negara kite bermusim2 nih )..kemas rumah, sapu debu, cuci dapur, sental peti sejuk, cuci kereta, kemas almari baju, cuci kasut, lipat baju, susun majalah, buang sampah.. huh! mane cukup nak buat semua ni masa weekend..

Tu tak masuk lagi amik masa gi kenduri owang kawen lah.. kuor jumpe kawan lama lah, tenung kotak bergambar lagi.. janji nak belanja adik kuor makan yogurt beku lagi..

Sapa cakap “saya takde masa laaa nak buat itu ini… banyak kerja”.. banyak laaa cekadak… dah orang lain.. sama la jugak.. bukan hidup macam makhluk asing yang lain dari yang lain..

So moral of the story, kalau anda terkehel dalam sesuatu keadaaan, jangan salahkan masa.. tapi salahkan diri sendiri kerana dimanipulasikan oleh orang yang pandai menggunakan masa.

ps: Bagi orang yang masa harian dihabiskan di pejabat atau tempat kerja.. time weekend adalah hari untuk memanja dan memalas kan diri..

Bagi orang yang masa harian dihabiskan di rumah iaitu seorang housewife.. time weekend adalah hari untuk keluar berjalan-jalan dan ambil angin..

Sangat kontra kan.. itulah kehidupan..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s