Mekah

Day 4

Day 4 .

Terasa masa sedikit lambat berlalu. Mungkin disebabkan comey tidak memikirkan hal duniawi at all hehehe.. takde fikirkan hal ofis, tak fikirkan hal sekolah, tak fikirkan hal kengkawan.. just comey dan Allah dan ibadah. Comey fikir dalam-dalam.. memang tempat yang dimuliakan oleh Nabi dan Allah amat memberikan makna kepada diri comey. Jadi comey berniat, nak teruskan.. dengan apa yang comey dah lakukan sekarang, comey nak carry dan jaga sampai bila-bila. Berjanji dengan diri sendiri. Tak nak dah pakai jeans ketat-ketat… t-shirt paras bontot.. nak jaga aurat.. tak nak tinggal solat.. nak jaga waktu solat… wawawaaaaaa.. Ya Allah, aku berdoa agar didekatkan dengan nur MU dan dijauhkan oleh fitnah dunia dan akhirat. Ameen.

Comey gi Rhaudah lagi hari ni.. lepas subuh, terus stay kat masjid sebab waktu untuk pelawat wanita ke Rhaudah adalah lepas subuh sehingga 9.00 pagi, lepas zohor dan lepas insya sehingga pukul 11.00 mlm. Kali ni gi sorang-sorang.. err.. still kene masuk by grouping, tapi comey tak g skali ngan mak comey. Masa solat main terjah je mana ruang kosong yang ada, jadi tak jumpa ke sudah akhirnya. Takpe laa.. niat nak beribadah.. bukan nak berkepit. In sha allah, Allah akan menjaga hamba-hambaNya yang ikhlas nak beribadah.

20140404_104948

20140404_121245

20140404_121259

20140404_121325

20140404_124525

20140404_130521 20140404_113024

20140404_113036

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s