Apa-apa saje lah

Uncontrollably Fond..

Uncontrollably29

Sekarang pukul 3.12 pm.. perasaan pada masa ini adalah tersangat mengantuk..

teringat lagu kim na young.. dont say goodbye.. huuhuuuu.. sedihnya citer tu..

romantic komedi awal-awal cerita..

pertengahan dramatik plus action sket..

last-last, super mellodrama…

Suzy tu awal2 kemunculan dalam dunia lakonan takdelah meresap jiwa sangat.. keras kejung je acting… maybe berkat latihan bagai, jadi dah makin neutral die punye pembawakan tu.. touching jugak laaa hehehe

woo bin aka jun young, hensem.. kaya.. digilai ramai.. tapi in the end, hilang ingatan sebab cancer otak dan chances untuk meninggal awal tu sangat besar ( tak habis episod lagi.. jadi tak tau citer tu ending camne..).. bila dia belakon ala2 cool person dan dingin tu, sangat suit dengan dialog delivery dia. Kena! Cuma bila ada scene ngamuk-ngamuk dan jerit2 tu.. air muka jadi kurang menarik je.. ni personal opinion je.. kang ada yang kene bashing lak… ngeh3

ji tae awal-awal macam adorable dan super baik hati.. tapi rupa2nya baik hati tu bersebab.. lebih pada nak tebus perasaan bersalah dalam diri sebab nak cover kejahatan ayah dia yang sangat dia sanjung itu.. last2.. ayah die bebetul hati dah hitam.. gilakan kuasa.. dan rela buang darah daging sendiri daripada hilang segala-galanya.

Btw, mekap dalam drama tu sangat cantikkkk… flawless gitu… baju2 pun cantik2 gak.. hehehe.. okeh.. nak solat asar dulu… chiawwwwww

<

Cats

Balik kampungggg…hohoho

wp-image-504591768jpg.jpeg

Hahahaha..  bila ulang tengok balik gambar nie.. alahai kesiannyee… macam nak kene lelong air muka tu…

Introduce.. belah kiri tu olin… partner in crime Chico.. on the way untuk balik umah mak kat kampung..

Kebetulan minggu tu, both of us terpaksa outstation.. almost a week.. jadi, terpaksa laa export dua2 anak comey nie balik umah mak.. kat sane ada ramai kawan-kawan.. takde laa bosan duk terkurung dalam umah..  lagi satu, diorg punya ta*k akan busyuk satu rumah kalau biaq lama-lama mengumpul dalam tray tu…isk.. tak hygiene..

So, dengan muka sedih2 gitu, comey tinggal kan 2 ketul ni biar berjemaah dengan others kitty dalam satu cage besar..

Tapi, rasanya.. next time.. dah takleh tinggalkan si Chico kat umah mak.. dia taknak bercampur dan marah2 kalau ada kucing lain around him. Mogok taknak makan.. kurus habes masa comey pickup diorg.. hehehe.. home sick kutt…cian guhhhhhh

Lain plak dengan Olin.. super bahagiaaa dia duk sane.. siap tak nak balik.. Olin tu adopted daripada rumah mak comey.. so no wonder lah kut… memang bebetul balik kampung laa kalau die punye kes..

<

Makan-Makan

Happy Breakfast

ini lahhhh hijauuuuu… nananaaaaaooooo ewoooooooo… #zainalabidin

keh3…

Morningg.. and happy breakfast..

comey nyer healthy breakfast hari ni adalah muesli with berry+ 2 sudu besar greek yogurt + chia seed + fresh milk..

perghhh.. semua jenih2 dairy product…

Kalau terasa nak cleanse perut.. boleh try makan pemakanan seperti mana di atas…

bagi perut yang sensitip.. akan cerut ceretttt laaa anda ketandas nanti

hahahahahahaahahahah

Muesli ni rasanya macam spesis oat jugak.. tapi lagi kasar dan tebal.. lagi banyak serat.. thumbs up!

berry2 kering yang ada tu.. kasi balance sket rasa dairy jadi masam2 kat hujung2 lidah tu..

greek yogurt pun sama.. additionalnya.. tambah macam2 kalsium dan zat disamping memekatkan fresh milk ituuuu

okey…

wish list hidup! Nak kurangkan berat badan ku yang gedempol very nih.. wahaaaaaaa

Cats

Bunga 2016

Betapa cepatnya semek nie membesar dengan riangnye dan sihatnya dan gebunyaaaaa… inilah bunga.. kalau scroll post lepas, si bunga ni tak sempat nak celik mata pun lagi comey dah post die punya birth..

Lepas mak comey mengetut beliau hahahaha, untuk prevent kelahiran yang buas dan diluar jangka, maka beliau semakin suka mengunyah… asyik makannnnn je.. tu yang kembang betul tu.. serius budak ni sangat gemuk..

Dah laa perangai suka merewang.. ada skali die balik merewang dari mana ntah, separuh badan die macam kene selam dalam selut.. perghhh gila kotor bekubang.. apa lagi.. mak comey heret masuk dalam bilik air, haaa terus kene sental.. tu baru lepas kering bulu2 dia laa tu..

Bukan ape.. comey baru je duk scroll gambar lama2, teringat laa plak kat si bunga nie.. esok nak balik kampung lah… jenguk mak ayah.. dan bulus2 hehehe

wpid-2014-09-21-22.55.30.jpg.jpeg

Cats

My lovely Chico..

Taraaaaa…

Perkenalkan anak bulus comey.. si oren yang kementot namanya Chico.. hehehe

Chico baru berumur 7 bulan.. tengah bersemangat waja dan berdarah muda hek2..

Comey adopt Chiko dari family kawan.. mak dia nak release semua kucing-kucing yang dia bela sebab nak ke mekah.. dan nak dikatakan rezeki, kebetulan comey singgah pi melawat dia, terus bawak balik seekoq nie..

Manja betul tauuu.. boleh laa buat peneman hati time cik abam pi outstation.. tapi satu je lah yang lomahnya.. kene rajin vacuum rumah ler.. kalau tak, bulu-bulu diaorang ni, berkepul2.. huhuhu…

Comey tak tau ni spesis apa.. dah campur aduk kut.. tapi.. memang super manja… plus penakut… kalau ada visitor, memang senyap sunyi laa die menyorok bawah meja..

Setakat ni, diet si Chico adalah biskut Royal Canin.. kalau bagi biskut lain, dia akan verak tak santek.. vontot die tak bersih gitu.. (comey dah test bagi 2-3 jenis yng murah2 sket.. die makan je.. tapi lepas tu.. verak tak lawas… kejap2 pi toilet..last2 comey taruk die dalam cage sampailah perut die ok balik.. mau die seret vontot gelap die tu merata2… najesssssss nyahhhh )

Kucing kat umah omak suka makan biskut brand Power Cat. Comey suka beli online dekat emall.adabi.com . Delivery sampai kat umah gituu.. harga pun murah dari kat kedai plus free postage.. cuma si Chiko la nie.. ngengada taknak makan biskut lain.. kopak mak ngko Chiko wehhh… wawawaaaaaaaaaaaa

20160622_21322720160728_184920

Feveret spot die.. meniarap atas meja tu.. tak senonoh kan!

Nak marah2 kanggg.. muka super cute macam puss in the boot tu… haiyoooooo.. cancel marah!

Nanti, comey update die Chiko punye crime partner yer.. Si Olin.. ngeh2…

<

Apa-apa saje lah

Merdeka 59!

Perghhhh… bersarang… berhabuk.. berdebu.. berkebuk!!!!

Lama gileeeee tak write up..  kecik ati betul kalau tengok last post.. hahahaha..

Macam-macam dah berlaku..

Short summary:

Tapi.. for the 1st time comey nak habaq.. Im already married!! Yeayyyyyyyy.. keh3… #hentahpapenakhoreyntah

Alhamdulillah.. comey dah ketemuan jodoh comey dan sah ikatan pada mac baru ni.. so.. officially  comey dah jadik wifey orang dah 6 bulan…

Nanti kalau comey ada idea nak ngarang bab kawen2 tu.. comel tempek kat sini yer..

Comey kan budak sekolah yang tak habis-habis lagi belajar.. jadi, comey dengan happynya ada lagi 1 semester sebelum grad dan pulun degree. Huhuhu.. deritanyaaaa nak habis 9 semester.

Adalah jugak notification yang tersampai kat sane sini.. mostly yang umrah comey tu.. tu yang kadang2 terbelek dah terbukak page comey yang berhabuk nie… hehehe

Apa-apa pun.. selamat hari merderka yang ke 59!. Tanah airku yang tercinta.. chewah!

baiiiiiiiiiiiiiiiiii