Apa-apa saje lah

Bujang Vs Kahwin

Betul laa bak kata pepatah ..

Masa engkau bujang… orang akan duk sibuk tanya2.. bila nak kawen..

Bila engkau dah kawen.. orang akan sibuk tanya2.. bila nak dapat anak..

Fuh.. Comey punye kes.. 2-2 merasa hazab pertanyaan tu.. rata!

Bila difikirkan positifnya, mungkin dah jadi habit diorang kut… bertanya lagi elok dari tak tanya2 lansung.. #motif?

Ndak je comey royat.. alang2 tanye tu.. bagi laa angpow ke.. duit poket ke.. duit tabung ke.. baru laa terasa up sket nak menjawap soalan2 pedih hulu hati yang takde skema jawapan tu..

Bende nyer ketentuan Allah blaka.. siapalah kita nak gi usul korek dan reka..

Daripada duk tanya sesaja2.. lepas bertanya tu.. haaa.. angkat tangan dan doakan kat org yang engkau sibuk bertanya tu..

“Ya Allah, semoga pasangan ini dipermudahkan untuk mendapat zuriat yang soleh dan soleha”

“Ya Allah, semoga sahabatku ini diperceparkan untuk berjumpa dengan jodoh beliau”

Haaa.. kan sejukkk hati sesapa yang mendengarnya..

Buat sahabat2 comey yang masih lagi belum ketemu dengan jodoh masing-masing.. bertabah dan bersabarlah.. semuanya urusan tuhan.. kita hanya mampu berusaha dan berdoa.. Allah maha mendengar dan maha mengetahui lagi..

…………………………………………………………………………………………………………………..

Comey nak meluahkan sikit…

Senggugut bukan lah alasan untuk korang swing kenapa payah nak lekat..

Mak comey tu dari remaja sampailah dah up status nenek.. tiap kali peot2 mest derita senggugut.. Alhamdulillah.. senggugut2 dia pun… lengkap kami 6 beradik… huhuhuh..

Sentap juga bila diri ini dijadikan alasan…

Padahal, kejadian memerlukan lebih dari 1 usaha… lebih daya.. lebih doa.. #sedih

Tak apalah..

Mungkin bukan lagi rezeki utk kami menjadi ibu bapa… #cikokanAde

.

 

 

Apa-apa saje lah

Jiwa ku pada hari ini..

Alhamdulillah… akhirnya… sekolahku yang tak habis-habis tu berakhir juaaa minggu lepas..

No more kelas weekend

No more assignment

No more test

No more exam

No more stress dengan colleague class for group assignment

No more paper

No more cannot watch your favorite drama or movie because of the guilty feeling for not making a revision

wawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

At last… its done!

Hopefully, semua result exam tu ok-ok laa blake… hemm… bukan stakat Ok, tapi outstanding!!!! Sebab comey memang all out study untuk final semester ini. Rela tak tidur malam tau.. husband ngan ciko semua tolak tepi.. Goblin korea pun tolak tepi! keh3..

PJJ punye penangan ni.. memang bebetul kene bertabah..

Bayangkan.. comey start sambung ambil degree pada 2012 dan langsai tanpa ada apa2 repeat pada 2016..

4 tahun solid ( sbb end of 2012 dan end 2016) kena struggle bahagikan masa antara kerja dan belajar.

So, back to the normal life as a fully employees with a husband and no kid at this moment to be bother to. Keh3…

Only got a kid with a fur a.k.a bulluz.. #ciko

Nevertheless, never late than never at all.. Happy New Year!