Apa-apa saje lah

Harung derita..

Tajuk bukan main lagi propa hahahaha…

Takde laa sederita orang warga syria dan pallestine tu… insaf kejap…

Derita pilihanraya dah berakhir…

Harung derita FIFA 2018 plak…

Kenapa lak derita…?

Haa… derita sbb terpaksa jadi petugas pilihanraya paksa rela… terpaksa bertugas demi tuntutan kerja hakiki..

Derita sebab malam-malam terpaksa layan bola instead of layan drama korea kuuuuuuu..

Kadang kadang ada laaa seketul dua yang acah2 bebel, macam kepelikkan kenapa suka layan sangat dengan drama korea.

Well, normal laa kut orang ada preference masing-masing…

Ada yang suka memancing.. sewa bot, beli alatan memancing, menunggu ikan tak jatuh ke bot… bagi comey, hobby ni sangap je… tapi dah depa suka, suka hati depa laaaa #whatever

Ada yang suka shopping alat mekap… muka dah lawa pun, kalau tak tepek mekap, rasa insecure dan rasa incomplete… padahal comey rasa budak tu dah lebih dari lawa dah… tak perlu over2 make up.. ehhhhhhh

So, my hobby is watching korean drama… sebabnya.. banyak sebab… jalan cerita, hero die, heroin dia, baju-baju dressing, persekitaran, warna, dan macam2 lagi… fuh…. kenapa, tak percaya? mudah cerita… lantak aii laaaa nyahhhh…

Okeh.. nak bebel aftermath pilihanraya 2018..

Pendapat peribadi comey… apa yang berlaku dah pun berlaku… kebiasaannya, adalah yang akan bertukar kerja sana sini… normal laa.. boss yang dulu of course nak tolong bala tentera dia yang duk mengipas siang malam untuk dapat whatever they want. So, bila boss dia dah kene reject, normal laaaa hangkut sekali harung bala tentera yang setia untuk sehidup dan semati tu…

Dan untuk new bos, normal laaa kalau dia nak tolong bala tentera dia yang duk mengipas siang malam untuk dapat whatever they want.. see the circle cycle! Roda dunia.. tak payah nak tunding2 jari kecam orang bagai… terima lah dengan hati terbuka..

Ayat ni biasa comey dengar..

“kami takde kepentingan apa-apa pun… jadi tak kisah laa sapa-sapa yang jadi pemimpin..”

Errrrr.. yer ke takde apa2 kepentingan.. kalau laa boleh comey audit diorg ni, nak je tau stakat mana dah suku sakat keturunan diorang sedut privilage yang sepatutnya rata, adil dan saksama..

Im not fond to the politics.. its sucks!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s