Jalan-jalan di Melbourne

Ditakdirkan tuhan.. adalah rezeki comey ngan beberapa teman comey untuk melawat tanah jajahan Australia ni.. Naik Airasia seperti biasa lah.. takde daye nak amik tiket eMas tu.. nangessss 😥 uwaaa… mahal gebedil..

Tapi walopun bontot hampir kematu dek 8 jam sangap kat tempat duduk dalam flight, alhamdulillah… comey pun sampai laa kat airport Melbourne tu. 🙂 Happy face

Tempat pertama yang comey pegi jenjalan adalah Victoria Market. Lebih cam pasor je tebenornye.. Ada barang kering, pakaian, cenderamata, kasut2, buah, sayur… nak putus gak laa kaki nak perabih tawaf market nih. Cenderamata yang ada lak memang cantik2.. tp 99% yang comey survey adalah made in china. Payah nak carik yang made in Australia.

Cenderamata yang glemer yang wajibbbb ada kat setiap stall adalah key-chain ngan pen dalam kotak ( yang ada gambo koala atau bendera )

Melbourne central station kalo tengok dari luar macam blok biasa je.. tapi bila masuk dan turun kat bawah.. fuh… macam bando lain plak dalam bangunan nih.. semua ada dari transportation, mall, restaurant, shop lot…

shrine of remembrance
jeans section

comey bukanlah penggaya jeans yang tegar pon.. cuma masa jenjalan tu, nampak laa gaya patung sekerat tengah posing jeans tu.. cam menarik la plak 😛

wombat

Makhluk nih kecik je.. serupa ngan saiz ape ea.. emmm.. lebih kurang musang kot.. jangan nak gatal2 hulur jari ke muka ke hidung ke.. sebab wombat ini menggigit!.. Beware with your hand ok.

Warrook Farm

huh.. sangat la mesra alam kanggoo nih.. meloncat-loncat bagai.. nak2 bila owner farm nih bagi seplastik dedak ( rasenye lah ).. teruss menonong ikuttttt je mane kite pegi.. cara die rebut2 makan sedikit ganaz lak tu..  ngeri comey dibuatnye

Nih plak demo untuk membogelkan kambing biri2 ni.. takdela sadis sangat pon.. memang keje pakcik nih membotakkan kambing biri2 untuk diambil bulunya.. mahal tauuuu bulu kambing nih.. ada banyak gred, dan gred yangg terbaekkk uncle nih cakap, bulu tu oily2.. ( ada vitamin amende ntah )

Yang klakonye, kandang kambing kat tempat sendiri pun tak pernah pi jenguk, tetibe pi melbourne, segala jenis kandang comey jajah tau.. huhuhuh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s