Apa-apa saje lah

Oh.. Chiko

Snap-snap-snap.. lepas tu, upload to wordpress via apps wordpress mobile.. mudah bebenau.. comey plak memang malas cap hayam bab2 nak edit gambo ni.. so.. snap2.. terus upload tanpa ada edit ke ubah ke apa ke.. suci dari phone.. hahahaha..

Chiko tengah bermalas-malasan dengan mummy dia aka comey.. kalau dia buat manja dia.. bukan main melepekkk lagi dia bersidai-sidaian… sila cuci mata yer!..

 

Cats

My lovely babies..

image

 

Tanggal 15 September 2014, ini adalah baby baru comey.. anak kepada si Kembang.. Luna, Tommy dan Bunga.

 

Kenapa nama campur-campur dan tak seragam ?

Takde apa-apa reason. Dah nenek diorang suka nama tu.. terus panggil diorang lepas diorang tengok dunia manusia.

Tapi pada 21 September 2014, Tommy dah takde.. uwawaaaaaaaaa.. sedihnya..

Tommy jadik mangsa kerasukan dan kerakusan kucing jantan mana ntah, tarik kain lapik dlm cage diorang dan sentap keluar si Tommy.

Si Kembang takde masa tu.. kami bawak keluar cage sebab nak kasi diorang dinner sama ngan Chameng dan Donyok.

Sedar-sedar je, mak comey dah nanges2 sambil call comey (comey takde kat umah) bagitau yang si Tommy dah takde.. pastu darah meleleh2 dari cage sampai ke simen.

Keji betul kucing jantan tu.. mesti kucing jantan jiran yang suka kencing kat depan pagar umah comey.

Sedihnya.. comey dah siap order new cage dan litter box untuk babies2 tu..

To Tommy.. comey always cayam2 bucuk2 golek2 kat Tommy ūüė•

 

Cats

My beloved Kitty…. ET :)

Comey suka kat kucing.. kucing sangat manja, gebu, boleh ajak main kejar2, suka carik2 kertas, kejar lipas ngan cicak dan berak atas kusyen.. dan kucing sangat comeyyyyyyyy hehehehe.. Ni kucing comey.. nama die ET.. maybe mase kecik perangai cam makhluk asing..  aunty comey yang kidnap kucing ni kat kedai die.. masa tu umur kitten nih dalam 3-4 bulan kot.. kecik lagi.. laa ni hamik.. gedabak .. cepat betul ET nih besar..  camne tak besar.. makanan feberet adalah ikan rebus.. dan hobi feberet ayahanda comey adalah beli ikan.. apa lagi.. memang mewah la si ET nih.. banyak makan ikan dari nasik!

image
haishhh.. ape nie ET.. tido sepah2.. ish3

 

image
muka tenang dan muka kesian.. lepas tu kene hangkut die pi kuor tido dalam bekas die kat luar.. jika tidak.. beliau akan memberak di atas kusyen! di ulangi.. atas kusyen tauuuuu

 

image
Kusyen feberet beliau.. dah tak muat nge awk ET oiiiiiii

 

image
tido lagi.. isk3…